Požár zasáhl byt v 5. patře panelového domu v ulici Na Loučkách krátce před devátou hodinou ranní. „Jeden člověk se nadýchal kouře. Na místě zasahují přibližně dvě desítky hasičů, které používají dva vodní proudy,“ popsal situaci po příjezdu hasičů jejich mluvčí Jaroslav Mikoška.

Až poté, co se hasičům podařilo zkrotit oheň, zjistili, že nikdo další není zraněn. „Postupně jsme evakuovali z domu obyvatele. Moc jich naštěstí nebylo, jen 30. Většina lidí byla totiž v tu dobu v práci,“ vysvětlil Mikoška.

Hasiči oheň uhasili přibližně za 1,5 hodiny. Byt přitom zcela vyhořel. „Na místě ještě pracuje vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu požáru. Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové by měl být zraněný muž v pořádku. „Po ošetření jej nebylo nutné převážet do nemocnice,“ upřesnila Bothová.

Starosta Kuřimi podal poškozenému muži pomocnou ruku. „Nabídl jsem mu náhradní ubytování. Zatím se ale nerozhodl, zda to využije. Zároveň zapůjčujeme vysoušeč a u bytů, u kterých při zásahu došlo k vylomení zámkových vložek a majitelé přitom nejsou doma, instalujeme nové fabky. Ve spolupráci s policií pak předáme klíče majitelům bytů," upřesnil starosta Kuřimi Drago Sukalovský.

VIDEO: Před rokem zničil požár rodinný dům v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Ničivý požár loni v dubnu zcela zničil rodinný dům v Brně-Kohoutovicích. Majitel skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Zdeněk Matyáš