Cizinka si vždy na poslední chvíli rozmyslela nákup zboží a požadovala zpět »svou« bankovku vyšší hodnoty. Během této výměny nepozorovaně schovala do ruky dvě bankovky z těch původně vrácených. Pokladním zmateným z neustálého kolotoče peněz tak vrátila vždy obnos chudší většinou o tisíc korun.

„Zároveň ženu za pultem se svými kumpány neustále obtěžovala, aby si nemohla vrácený obnos přepočítat,“ upozornil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na podvodnici narazila přímo vyšetřovatelka

Jenže štěstí podvodnici opustilo na konci března a to přímo neuvěřitelným způsobem. Policistka vyšetřující sérii podvodů totiž ve svém volnu narazila na ženu ve frontě na občerstvení v centru Brna. Zdála se jí povědomá, než si uvědomila, že jde o hledanou cizinku z kamerových záznamů!

Občerstvení vzalo za své, policistka společně se svým manželem se »pověsila« podvodnici na paty a přivolala kolegy ve službě. Na ulici ještě před příjezdem hlídek společně zastavili auto, kterým chtěla cizinka se svými kumpány ujet. Notně zaskočený trojlístek putoval na služebnu k výslechu.

Česko má zakázané

„Ženě původem z jihovýchodní Evropy jsme sdělili podezření z přečinu podvod za celkem 11 skutků se škodou 15 a půl tisíce korun. Během několika dnů byla odsouzena a vzápětí vyhoštěna z České republiky,“ shrnul mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie