Rány zaťatými pěstmi, kopance, přetahovaná na dlažbě jako při zápase řecko-římském. Neobvyklé podívané dokonce přihlíželo několik diváků.

Jako živý přenos sledovala zápolení opilců i obsluha bezpečnostních kamer. „Zápasníci“ si totiž vybrali prostor k přetahování přímo pod ní. Operátor u obrazovky ale průběh férovky rychle zkrátil vysláním dvoučlenné smíšené hlídky strážníka a republikového policisty na místo.

„Společná hlídka musela použít donucovacích prostředků, tedy hmatů a chvatů, aby mladíky od sebe oddělila,“ uvedl ředitel boskovických strážníků David Krátký.

Aby se oba ranaři zklidnili, dostali pouta na ruce a putovali k vysvětlení na služebnu. „Jak se ukázalo, konflikt podnítil také alkohol. Muži nadýchali 2,42 a 2,52 promile,“ dodal Krátký.

Mladíci nakonec vyvázli jen s přestupkem proti občanskému soužití, hrozí jim pokuta až deset tisíc korun. Ve městě mají po předčasně ukončeném souboji z ostudy kabát.

Video: Dva rumunští mladíci brutálně napadli důchodce v Boskovicích.

Video
Video se připravuje ...

Záznam městských kamer zachycuje brutální napadení seniora dvěma rumunskými mladíky v Boskovicích. MP Boskovice, Policie ČR Blansko