„Při řešení konfliktu sáhl třiatřicetiletý muž po noži a tím způsobil o dvacet let staršímu poškozenému mnohačetná bodnořezná poranění. Ten na místě způsobeným zranění podlehl,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vražedný útok se odehrál v areálu společnosti ISM Real, která se zabývá developerskou činností a prodejem a pronájmem nemovitostí. Policie odmítla komentovat informaci, podle které je obětí majitel firmy. „K ničemu se nebudeme vyjadřovat,“ řekla stručně žena, která vzala telefon společnosti. 

Pod zámkem pár hodin po vraždě

Pátrání od ohlášení vraždy na linku 158 ve čtvrtek po 6. hodině ranní trvalo kriminalistům jen několik hodin. „Jejich ověření a vyhodnocení je navedlo na osobu možného pachatele. Zvlášť, když zjistili, že oba muži mají delší dobu osobní spor, soustředili se na tuto stopu. Postupně ověřovali místa možného výskytu pachatele. To unikajícího muže ve svízelné situaci donutilo, aby se kriminalistům sám přihlásil,“ podtrhl Malášek.

Třiatřicetiletý pachatel čelí trestnímu stíhání pro zločin vraždy. Státnímu zástupci pak kriminalisté dali podnět k jeho vzetí do vazby.

Fotogalerie
7 fotografií