Rodina musela s pohřbem počkat na vydání těl dvou holčiček a jejich brášky, kteří při požáru zemřeli. Přestože v obci, kde ke tragédii došlo, žili poslední dva roky, poslední rozloučení uspořádali příbuzní v rodinném kruhu jinde. 

S dětmi se však nesměl naposledy rozloučit poslední expřítel jejich matky, Petr Rendáš (30). Muž, který děti pomáhal vychovávat a o nejmladší dcerušku se staral od samého narození, se prý snažil na pohřeb dostat. Nevěděl však, kde a kdy bude. „Bývalá přítelkyně mně to nepovolila. Na pohřbu směla být jen její rodina a ti, koho ona sama povolila. A když my jsme se v listopadu rozešli, tak mi chvíli hrála na city a pak přerušila veškerý kontakt,“ řekl Blesku Rendáš.

Starosta jedné z obcí na Znojemsku Blesku potvrdil, že poslední rozloučení proběhlo v utajení na místním hřbitově. „Přítomní byli jen členové úzkého kruhu rodiny,“ řekl. Dále se k případu vyjadřovat nebude.

Z městysu, kde se tragédie odehrála, se rodina odstěhovala, i když původně plánovala, že v domku bude dál bydlet. Místo, kde se zdržuje, není starostovi známo. Vzhledem k tomu, že rodina neměla v obci trvalý pobyt, po ní nebude radnice ani nijak pátrat.

K tragédii došlo v noci na pondělí 12. března. Spekuluje se o tom, že požár způsobil přímotop, který rodina používala k vytápění. V plamenech zemřely tři děti. Jejich matka, babička s partnerem a prababička neštěstí přežili.

Video
Video se připravuje ...

V tomto domě zemřely tři děti (†1, †4, †9). Nepřežily požár. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Fotogalerie
22 fotografií