Bruslařka byla přibližně 150 metrů od břehu, když se pod ní prolomil led. V tu dobu oblastí projížděli strážníci, kteří na přehradě preventivně kontrolovali oblast tzv. Sokolského koupaliště. Okamžitě jí proto přispěchali na pomoc,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci hodili topící se ženě lano a záchrannou vestu. Přesto zřejmě žena zažila v ledové vodě »horké chvíle«. Pokud by se dostala pod led, její záchrana by byla velmi složitá.

Strážníkům se podařilo ženu dostat bezpečně na břeh, kde si ji převzali záchranáři. „Žena strávila ve vodě několik minut. Byla podchlazená a šokovaná. Sanitka ji převezla na vyšetření do fakultní nemocnice v Bohunicích,“ upřesnila mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Městská policie v této souvislosti zdůrazňuje, že led na přehradě stále nemá dostatečnou tloušťku. „Je proto zcela nevhodné na nestabilní led vstupovat,“ upozornil Ghanem.

Výstrahu přitom vydalo i Povodí Moravy, které upozorňuje, že brněnská přehrada se plní vodou. Led tak nemá i přes současné mrazivé počasí vhodné podmínky k vytvoření silné krusty.

VIDEO: Strážníci upozorňují, že led na brněnské přehradě není dostatečně silný. Takto prověřují jeho tloušťku od pondělí každý den.