K incidentu došlo v loni v únoru na silnici u Brankovic na Vyškovsku. Ujčík ve sportovním voze Kia Ceed předjel Viktora G., tomu se to nelíbilo a rozhodl se řidiče  »vyškolit«. Hokejistu dojel v Brankovicích, natlačil se na něj bočně, předjel jej a donutil prudce zabrzdit. Tenhle manévr zopakovali ještě šestkrát! 

 „Předtím jsem toho člověka neznal. Teď, když jsem se dozvěděl, co má za sebou, tak myslím, že by asi potřeboval ještě nějaké psychiatrické vyšetření. Každopádně jsem rád, jak to dopadlo a že už to mám za sebou,“ řekl Ujčík Blesk.cz.

Odsouzený Viktor G. není totiž žádné neviňátko. V lednu mu soud v Brně potvrdil trest za výtržnictví a ublížení na zdraví. Trestů za dopravní přestupky má dokonce čtrnáct!

Zbraň jsem vytáhl poprvé

Agresor, který vyšel z auta i se svým synem (18) »zacouvali« zpět do vozu až poté, co uviděli v ruce Viktora Ujčíka zbraň.

Bylo to poprvé, co jsem ji použil. Ale šlo o shodu náhodu. V autě zbraň běžně nevozím. Jenže jsem se vracel z Uherského Brodu, kde jsem si byl vybírat novou a ještě jsem si ji nechával upravovat. Takže se mnou jel ještě i jeden profi střelec, který zbraním rozumí a pomáhal mi ji vybrat,“ dodal Ujčík. Podle jejich výpovědí měli agresoři v rukou patrně tyč.

Proti rozsudku, který mu uložil 20 měsíční vězení s podmínkou na tři roky, se Viktor G. odvolal.

Fotogalerie
10 fotografií