Policejní kontroly probíhaly v noci na sobotu také v městských částech Židenice či Komárov. Vše ale překonal populární Faval.

„Od záchranářů jsme dostali informaci o podnapilé dívce, která musela být převezena do nemocnice. Policisté se tedy přednostně přesunuli do podniku, kde chtěli celou akci končit, a nestačili se divit," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podnapilých mladistvých nakonec muži zákona napočítali 51. „Vesměs se jednalo o ročníky narození 2001 a 2002,“ dodal Šváb.

Šestnáctiletá slečna se dokonce opila tak, že s 2,17 promile putovala rovnou na záchytku! Další dva teenagery – dívku a hocha – dopravila záchranka do nemocnice.

Část mladistvých si převzali zákonní zástupci na místě, zbytek počkal na rodiče na obvodním oddělení. Jeden člověk skončil na záchytce a další dva v nemocnici. „Plné ruce práce tak měly dvě desítky policistů, pomáhali nám i strážníci městské policie," uvedl mluvčí.

Klub se brání, teenageři jsou vynalézaví

Provozovatel klubu Martin Ján připustil pochybení, zároveň však odmítá, že by v podniku nekontrolovali věk příchozích. „Návštěvníci dostávají pásky na ruku podle věku. Pokud se objeví někdo, kdo je silně podnapilý, vůbec se nedostane dovnitř. Jenže řada mladistvých ve věku pod 18 roků už přichází s alkoholem v krvi, často se posílí jinde nebo před klubem,“ hájí se Ján.

Výtky má i k postupu policistů. „Zůstali před klubem, kdo přicházel, toho si nevšímali. Kontrolovali jen ty, co šli ven. Často to funguje tak, že starší objedná alkohol u baru mladším, páska nepáska. Když máte uvnitř stovky návštěvníků, není šance vše uhlídat,“ tvrdí provozní.    

Klubu hrozí pokuta či zákaz provozu

Policie oznámila, že v celé záležitosti zahájí úkony trestního řízení pro přečin podávání alkoholu dítěti. Právnické osobě hrozí podle zákona o ochraně zdraví před účinky návykových látek za správní delikt až milionová pokuta či dvouletý zákaz činnosti.

VIDEO: Opilé děti chytala před pár měsíci i městská policie v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Městská policie pochytala opilé děti. Městská policie hlavního města Prahy

Fotogalerie
5 fotografií