Vydal se totiž do nejbližší hospody, aby žal spláchl tentokrát pivem. Po obědě už byl kořala v takové kondici, že si, zákaz nezákaz, sedl opět za volant. „Při druhé kontrole mu policisté naměřili tentokrát 3,14 promile," podotkl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Třetí šanci ohrozit své okolí už nepoučitelný milovník alkoholu nedostal, putoval totiž rovnou do cely předběžného zadržení. Až vystřízliví, dozví se, že bude čelit podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. Vedle vězení mu hrozí patřičné bodové ohodnocení, tučná pokuta a zákaz řízení.

„Rekormanovi" z Brněnska o víkendu zdatně konkurovalo několik řidičů na Vyškovsku. V Bučovicích naměřili policisté šoférovi (30) 2,39 promile, ve Vyškově zase lapili cizince, kterému v krvi kolovalo dokonce 2,65 promile. Ten navíc nepředložil řidičák a skončil v policejní cele. Oba jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zahanbit se nenechala ani zástupkyně něžného pohlaví. Devětačtyřicetileté ženě naměřila v obci Šaratice v sobotu ráno policejní hlídka půl promile.

Video bez komentáře: Po D2 jel kamioňák s více než třemi promile v krvi

Video
Video se připravuje ...

Video, které nepotřebuje komentáře. Tento opilec jel v úterý po dálnici D2 a ohrozil stovky řidičů Policie ČR