A staroušky čekalo na sklonku života doslova peklo. Jejich „novomanželky“ jim nedávaly pořádně najíst, vzaly jim léky a nutily je i k těžké domácí práci. „Senioři s psychickými problémy a nastupujícími příznaky demencí se neuměli nijak bránit,“ řekla policistka Andrea Kornetová.

Když ženštiny postupně na sebe převedly majetek dědečků, odkoply je. Senioři znovu skončili v nemocnici, ovšem v zbědovanějším stavu než dříve. Co více: ženám jejich chování z hlediska zákona projde! „Stav seniorů jim už brání popsat prožité události tak, abychom mohli zjistit skutečnosti opravňující zahájení trestního stíhání konkrétních žen,“ dodala Kornetová.

Sledujte své stařečky!

Případy týrání mužů jsou ojedinělé. Policisté na jihu Moravy letos zatím řešili 748 případů domácího násilí, v naprosté většině byla obětí žena. Podle policie je proto třeba více si všímat starších rodinných příslušníků, sousedů, přátel, bývalých kolegů. „V případě podezření na násilí by se lidé měli bez váhání obrátit na odborníky na sociálních odborech či policie,“ vybízí veřejnost policistka Kornetová.