Řidič tramvaje číslo jedna nevěřil svým očím. Koleje zablokovala klátící se postava, kolem které pobíhal pes. Marné bylo zvonění tramvajáka i troubení zastavujících motoristů. Muž si to štrádoval z kolejí na silnici a zpět, doprava na frekventované ulici rázem stála. Jen díky značné předvídavosti a ostražitosti účastníků silničního provozu nedošlo k tragédii.

„Pro řidiče šlo o nepříjemnou komplikaci, na druhou stranu jsou při školení připravováni i na nečekané situace,“ podotkla ke středečnímu extempore mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

I strážníci se zapotili

„Když strážníci zjevně podnapilého muže z frekventované silnice odvedli na chodník, museli ho přidržovat, aby neupadl, ale i proto, že se chtěl do silnice opakovaně vrátit,“ popsal scénku s desítkami diváků v autech a tramvajové lince mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Opilec si ale nedal říct, sotva jej odvedli do bezpečí chodníku, vracel se i se čtyřnohým společníkem na koleje. A protože se mu muži zákona nelíbili, osopil se na ně. I proto mu nasadili želízka.

Noční král Brna skončil na záchytce

To už dorazila sanita, která nočního flamendra naložila a odvezla na záchytku. Jak se ukázalo, měl v sobě více než tři promile alkoholu. Pes naopak putoval do útulku městské policie. „Až muž vystřízliví, dozví se, že jej čeká správní řízení kvůli spáchání hned několika přestupkům,“ dodal Ghanem.

VIDEO: Neuvěřitelné! Strážníka pokousal opilec na akci pro děti.