Případ plný vzájemného obviňování v rámci široké boxerovy rodiny neosvětlil ani výslech Plachetkovy tety. Ta zdůraznila, že její synovec ženu neznásilnil. A že si poškozená všechno vymyslela a ještě se tím chlubila.

Znásilnění se stalo v červenci 2011 v Brně-Maloměřicích v Plachetkově autě. Boxer vezl tehdy dvacetiletou sestru své družky na sedadle spolujezdce. Přes údajný odpor mladé ženy ji po zastavení u garáží svlékl a měl s ní pohlavní styk. Pak odjel do Velké Británie, kde byl zadržen a vrácen do vlasti.

Verdikt musel být už podruhé odročen. „Pokud se nedostaví ke slyšení všichni svědci, nechám je předvést policejní eskortou,“ upozornil soudce Aleš Novotný. Jejich výpovědi si totiž vzájemně protiřečí nebo se rovnou vylučují.

Soudce během jednání také rozhodl, že proti předchozímu záměru nakonec předvolá i poškozenou Šárku. Původně ji soudce znovu vyslýchat nechtěl kvůli prožitému traumatu. „Protože se však poškozená vyjadřovala do médií, předvolám ji,“ dodal Novotný.

Plachetka, který byl jedním z nejúspěšnějších českých boxerů v 90. letech a nebyl daleko od medaile na olympiádě v roce 1996 v Atlantě, tak zůstává ve vězení. Již dříve si v něm odseděl i 9 let za vraždu tchyně. Ze současného trestu má odsezeno víc než pět let.

Fotogalerie
7 fotografií