„Šel kolem nás a řekl nám, že nemáme poblíž prodejny co dělat. Upozornili jsme ho, že jsme na veřejném prostranství a nemá nás co vyhazovat. Tak se vrátil a dal mi několik ran pěstí,“ uvedl napadený muž Vlastimil Filo (56).

Jeho invalidní kamarád pak zažil útok zezadu. „Chytil vozík za madla a snažil se mne z něj setřást. Křičel přitom, že mě naučí chodit. Bylo to hrozné,“ popsal nepochopitelný zkrat sekuriťáka Petr Kocourek (54).

Napadení muži proto zavolali strážníky. „Pracovník ostrahy se snažil útok popřít, ale náhodný svědek jej dosvědčil. Poté strážníkům řekl, že měl s oběma muži v minulosti špatné zkušenosti,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Zaměstnanci prodejny se k incidentu odmítli vyjádřit s odůvodněním, že za společnost může mluvit výhradně mluvčí společnosti Barbora Vanko. Ta redakci Blesku poslala toto vyjádření: „Záležitost jsme prověřili a podle kamerových záznamů jsme si jisti, že pracovník ostrahy se nedopustil žádného přestupku. V rámci svých kompetencí reagoval na stížnosti nakupujících zákazníků a staral se o jejich bezpečí a pohodlí při nákupu,“ uvedla Vanko.

Otázkou zůstává, jak mohl sekuriťák reagovat na stížnosti zákazníků, když šel teprve do práce. Stejně tak je záhadou, proč nikdo z obchodu nereagoval na údajné obtěžování zákazníků před prodejnou voláním strážníků. Případem se podle městské policie bude zabývat přestupková komise, neboť Kocourek má podle svých slov slabý otřes mozku a Filo má odřeninu a stěžoval si na bolest v zápěstí.

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelný zkrat předvedl pracovník ochranky Albertu, když šel do práce. Bezdůvodně shazoval beznohého invalidu z vozíku a napadl i jeho kamaráda. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
4 fotografie