Poklidné nedělní odpoledne rozčeřil útočník tím, že po zakoupení benzinu a zapalovačů zkoprnělé obsluze pumpy oznámil, že vše podpálí a stanici vyhodí do povětří. To se mu naštěstí nepodařilo.     

„Povedlo se mu to až o kousek dále na příjezdové komunikaci. Pak nasedl do auta a odjel směrem do Brna. Obsluze stanice se podařilo založený požár záhy uhasit,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Přijeli jsme na místo, kde někdo asi padesát metrů od čerpací stanice podpálil papíry. Nebylo nás ale už třeba, personál ručním hasicím přístrojem plameny zlikvidoval,“ potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Druhý díl dramatu

Jenže to byl teprve začátek dramatu. Pomstou naplněný senior předjížděl o několik minut později kolonu aut před Lipůvkou, jenže při riskantním manévru poničil svůj i další tři vozy. Způsobil škodu za téměř 200 tisíc korun.

Poškození řidiči se drogami ovlivněného viníka nehody pokoušeli zadržet, jenže jim utekl. Co dělat měla i přivolaná policejní hlídka. „Začal ji slovně napadat, posléze ohrožoval policisty s tyčí,“ popsal další výstup mluvčí.

Pervitin a kokain

Závěrečná epizoda se odehrála na pozemku jednoho z rodinných domů, kde policisté nakonec agresivního výtržníka zneškodnili elektrickým paralyzérem a nasadili mu pouta. „Testy prokázaly, že byl pod vlivem pervitinu a kokainu,“ upozornil Malášek. Podle informací Blesku stály za běsnícím výstupem kromě drog i rodinné problémy.  

Neúspěšný »palič« se bude zodpovídat z obecného ohrožení, porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až osmiletý pobyt v chládku.

VIDEO: Vyděržaj, pioněr! Rusové se trumfovali, kdo vydrží víc zásahů paralyzérem.

Video
Video se připravuje ...

Vyděržaj, pioněr! Rusové se trumfovali, kdo vydrží víc zásahů paralyzérem. YouTube