Letos začátkem března přijeli hasiči do chatové oblasti v brněnských Černovicích. Hořela tu malá dřevěná chatka. Po dohašení v ní ale objevili tělo staršího muže. Už tehdy se policie přikláněla k násilnému trestnému činu. Svědek totiž viděl prchat od ohně muže.

Z bezcitné vraždy starce se nyní u soudu zpovídá Martin L., který ale vše popírá. Obžaloba ho viní z toho, že bodl starého muže do hrudníku a opakovaně ho pořezal, udeřil do krku a hlavy a způsobil mu mnohočetná poranění. Potom odcizil airsoftovou zbraň, lovecký nůž, zapalovač, svítilny a maskáčové kalhoty.

 

„Následně v chatce úmyslně založil požár a utekl. Poškozený utrpěl popáleniny na mnoha částech těla a na následky zranění zemřel. Příčinou smrti bylo udušení krví. Zranění mu vznikla za vědomí. Musel útok vnímat jako bolestivý a dlouhotrvající,“ uvedl státní zástupce Ivan Hrazdira.

Video
Video se připravuje ...

Za požárem chatky v Brně je zřejmě vražda. Co ale tvrdí pachatel? Televize Prima

Martin L. odmítl u pátečního soudu vypovídat. Soudce proto četl jeho výpověď z přípravného řízení. V něm obžalovaný řekl, že byl u muže pro papírky na balení cigaret. Vypověděl však, že ho našel sedět mrtvého na gauči a snažil se mu dát umělé dýchání. Potom u něj vypil lahev alkoholu, vzal si nějaké věci, jako svítilnu nebo kalhoty, a odešel. Požár objasnil tím, že nejspíš při odchodu shodil svíčku, která v chatě hořela.

Svědek, který policie uvedl, že od chatky utíkal zhruba třicetiletý muž, u soudu obžalovaného nepoznal. Další svědek však uvedl, že se mu Martin L. svěřil, že zapálil chatu. Obžalovanému hrozí 20 let, v úvahu připadá i výjimečný trest.

Fotogalerie
11 fotografií