Cukrárnu si v noci z 15. na 16. září povedené duo nevybralo kvůli sladkostem, ale penězům. Otevřeli trezor a sebrali 30 tisíc. A protože se chovali jako sloni v porcelánu, nadělali navrch na zařízení prodejny škodu za 45 tisícovek.

Ještě tentýž víkend se vypravili do nedalekého Podivína na místní pumpu. „Vypáčili vstupní dveře a z pokladny si odnesli peníze. Celková škoda i s poškozením se dostala na částku 35 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.  

Známé firmy  

Jenže kriminalisté měli záhy dostatek stop, které je přivedly pobertům na stopu. Tandem tvořili šestadvacetiletý Slovák a třicetiletá Brňanka. „Policisté oba podezřelé zadrželi a ukázalo se, že jejich trestní minulost není zrovna nejrůžovější. Oba totiž byli za majetkové trestné činy soudně potrestáni,“ dodala mluvčí.

Aby toho nebylo málo, brněnská kriminálka zjistila, že recidivista »úřadoval« i v jejich regionu. Vyhlédl si zaparkované vozidlo a majiteli z něj ukradl peněženku s penězi a platebními kartami.

Ve zkráceném přípravném řízení policisté sdělili oběma aktérům podezření z krádeže a poškození cizí věci. Muž má na triku také neoprávněné opatření platebního prostředku. Sehraná dvojice se tak podle všeho nějakou dobu neuvidí.

VIDEO: Zloděj se vloupal do kavárny v Ládví, našel v ní peněženku.