V neděli kolem půlnoci se po marném čekání na manželův návrat z víkendové cesty obrátila žena z Karviné na tísňovou policejní linku. „Vyškovští policisté našli v obci Podomí u ubytovacího zařízení zaparkované vozidlo pohřešovaného muže, ve kterém měl i mobilní telefon. Prověřovali jsme možné kontakty i místa v okolí, ale o muži nikdo nic nevěděl,“ uvedla vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Vyšetřování ukázalo, že si to důchodce, který musel brát pravidelně léky, namířil do nedalekého lesa. Do pátrací akce se zapojila více než čtyřicítka vyškovských, bučovických, slavkovských i blanenských policistů.

Z Brna je posílila speciální pořádková jednotka, psovodi a policejní letecká služba. Pomoc nabídli také vyškovští profesionální hasiči i dobrovolní hasiči z Ruprechtova a Krásenska.

VIDEO: Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté živého v pondělí odpoledne. V lese přežil dvě studené noci.
Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní záběry z policejního vrtulníku. Ztraceného houbaře našli policisté v pondělí odpoledne živého poblíž obce Senetářov. V lese přežil dvě studené noci. Policie ČR Vyškov

„V pondělí před třetí hodinou odpoledne muže vypátral vrtulník v lesním porostu v katastru obce Senetářov. Houbař, který přečkal v lese dvě studené noci, byl ihned předán do péče záchranářů,“ dodala mluvčí. Byl podchlazený.

„Muž podcenil zásadní věci, především nesdělil nikomu, kam jde. Navíc si nevzal mobilní telefon ani léky, které užívá,“ poznamenal k případu se šťastným koncem Zdeněk Grénar z policejního územního odboru v Blansku.

Fotogalerie
6 fotografií