Otřesný případ vraždy se odehrál v dubnu 2016 v Kalech na Brněnsku. Radziszewski se před soudem přiznal, že ženu svázal, ale hájil se tím, že o plánovanou vraždu nešlo. Žena prý zpočátku se svázáním souhlasila, bylo to prý u nich doma normální.

Pár, závislý na drogách, se ve vsi netěšil dobré pověsti. Radziszewski družku podle sousedů dlouhodobě bil a týral. Muž byl totiž kromě závislosti na pervitinu také – a to i podle znalců – chorobně žárlivý.

Tato výbušná kombinace vedla k brutální vraždě těhotné ženy. U soudu muž argumentoval tím, že předem vraždu neplánoval a udělal to proto, že žena v minulosti pouštěla do domu jiné muže. A navíc se mu vysmívala.

Poté, co ji svázal a ucpal pusu igelity, odešel.  Po návratu domů ženino mrtvé tělo nacpal do objemného vaku a několik dní dělal jakoby nic. Před sousedy se choval normálně, dokonce před domem opravoval auto.

Pak ale neunesl tíhu svědomí a smrt družky přišel oznámit na policii. „Přiznal, že ji v hádce uškrtil,“ řekl policista Bohumil Malášek. Bezprostřední příčinou smrti bylo vdechnutí potravinové fólie a následné udušení…

Krajský soud v Brně mu uložil nejprve dvacetiletý trest, po odvolání k vrchnímu soudu mu byl trest navýšen. Nyní mu Nejvyšší soud v Brně uložil výjimečných 23 let vězení. „Za vraždu těhotné přítelkyně v Kalech na Brněnsku si Pavel Radziszewski odpyká výjimečný trest 23 let vězení. Jeho dovolání odmítl Nejvyšší soud,“ řekla mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Sigmundová. Jako poslední mimořádný opravný prostředek mu zbývá možnost podat ústavní stížnost.

Fotogalerie
3 fotografie