Na místo se po půl páté sjelo šest hasičských jednotek z Brna, Pohořelic, Tišnova a Židlochovic. Před šestou hodinou ranní se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu, před 10. hodinou byla ale dálnice kvůli vyprošťování opět uzavřená. Plně zprovozněna byla až od 12.30 hodin.

„První z kamionů zastavil v odstavném pruhu pro technickou závadu, kamion jedoucí za ním nestačil zareagovat a narazil do něj a spadl z mostu," uvedl mluvčí policie Pavel Šváb. Vůz spadl na vedlejší silnici, která spojuje Rajhard a Syrovice, a převrátil se tu na bok. 

Hasiči tak kromě vyproštění vozu musejí odklízet i pět tisíc uhynulých kuřat, které kamion převážel. Při nehodě byl lehce zraněn jeden muž.

V úterý zastavila dopravu v opačném směru dálnice D52 na 17. kilometru nehoda polského kamionu s nákladem ocelových trubek. Řidič vyvázl bez zranění, jeho zraněného spolujezdce převezla záchranka do nemocnice. Úklid cesty a obnovení provozu zabralo téměř pět hodin.  

VIDEO: Takhle vypadají letecké záběry kolony aut, když se stane nehoda na  D1. Tato nehoda zablokovala před časem dálnici na Prahu.

Fotogalerie
3 fotografie