Z vlaku, který lidé zastavili rychlobrzdou deset metrů za stanicí v Bílovicích nad Svitavou, střelec utekl. Během čtvrthodiny byli na místě hasiči, záchranka i kriminálka. Vraha zadrželi detektivové jen pár desítek minut poté, kdy svou oběť zastřelil.

Snažil se zmizet v protijedoucím vlaku. „Muži jsme sdělili podezření z vraždy a nedovoleného ozbrojování,“ řekl Blesku policista Bohumil Malášek. Soudce vzal střelce do vazby.

Okamžitá smrt

Vrah zabil známého krátkou palnou zbraní. Zasažený muž neměl šanci přežít. Zemřel na místě. Podle informací Blesku se jednalo o známé, žijící kvůli drogám na okraji společnosti. Zda byl narkoman při smyslech, když vytáhl nelegálně drženou pistoli a vystřelil, policie vyšetřuje.

Kvůli vraždě se v noci na sobotu na sedm hodin zastavila vlaková doprava mezi Brnem a Svitavami. Souprava, kde se střílelo, zůstala stát v Bílovicích. Během vyšetřování nesměli cestující opustit vlak. Zpoždění nabralo sedm vlaků, jeden železničáři zrušili. Trať policisté uvolnili až v sobotu v pět hodin ráno.

Fotogalerie
8 fotografií