„Vyšetřujeme násilný trestný čin. Odehrál se v pátek krátce před půlnocí ve vlaku z Brna do Adamova,“ řekl Blesku mluvčí policie Bohumil Malášek. 

Podle informací Blesku objevili mrtvolu muže cestující ve spoji, který vyjíždí z Brna ve 22.01. Vlak brzy obsadili policisté, kteří vyslýchali cestující.

Policie se zatím z taktických důvodů k vraždě nechce vyjadřovat. Podle informací Blesku je však pachatel již v policejní cele. Vlak zastavil v Bílovicích nad Svitavou. Padl jediný výstřel. „Podle informací zjištěných na místě vlakovou četou byl cestující postřelen jiným cestujícím, kterého znal. Zraněním na místě podlehl,“ uvedl mluvčí Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Mluvčí Českých drah Monika Bezuchová potvrdila, že u zastaveného vlaku zasahovaly všechny složky záchranného systému. Provoz mezi Letovicemi a Bílovicemi nad Svitavou byl až do jedné hodiny v noci možný pouze po jedné koleji. Čtyři noční vlaky nabraly zpoždění, jeden z nich půldruhé hodiny.

V Brně a jeho okolí se letos jedná již o čtvrtou vraždu.

Jeli jste ve vlaku, kde došlo k tomuto otřesnému činu? Byli jste svědky policejních manévrů? Znáte vraha či jeho obět? Ozvěte se nám na email tip@blesk.cz!

Fotogalerie
4 fotografie