Oba Josefové Dubští nejprve 4 dny násilím drželi a znásilňovali Moniku D., manželku Josefa Dubského st. „Bála jsem se to oznámit. Je to psychopat,“ přiznala před soudem oběma muži znásilněná žena. Následně se k nim přidal bratr Josefa Dubského st. Karel.

Taková zvrhlost se jim natolik zalíbila, že se později společně pokusili v Třebíči unést Anetu C. (21), to se jim ale nepovedlo, mladá žena jim utekla.

V srpnu loňského roku již tolik štěstí neměla Michaela R. (18), která čekala na autobusové zastávce na Jihlavsku. Vtáhli ji do karavanu a odvezli do kempu v Radějově na Hodonínsku. „Tam měl s dívkou styk Josef st. i jeho bratr Karel. Josef starší ji za tři hodiny přinutil i k orálnímu sexu,“ uvedl při čtení rozsudku soudce Krajského soudu v Brně Daniel Plšek. Dívka musela strpět i celou řadu dalších nechutností. Dívka byla navíc v té době už několik týdnů těhotná se svým přítelem, na jaře porodila naštěstí zdravou holčičku.

Znásilněná žena druhý den využila nepozornosti svých věznitelů, z karavanu okýnkem utekla a zavolala o pomoc. Unikla tak peklu, které jí Dubští připravili. „Muži plánovali, že si ji nechají třeba 10 let a případné děti, které s ní splodí, odrodí sám Josef starší. Měli to tak vymyšlené, že počítali i s tím, že do školy by je neposílali, vzdělávali by je sami,“ zaznělo z obžaloby.

 

Josef Dubský st. vyfasoval letos v květnu od Krajského soudu v Brně 12 let, jeho syn Josef 8 a bratr Karel 10 let. Žádnému z nich se rozsudek nelíbil. Odvolali se proto k Vrchnímu soudu v Olomouci, který jim dnes tresty v plném rozsahu potvrdil.

„Všem obžalovaným soud uložil přiměřené tresty, které odpovídají povaze a závažnosti spáchaného trestného činu a také míře jednotlivých pachatelů a možnostem jejich nápravy,“ uvedl mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik.

VIDEO: Takto přijali vynesení rozsudku před Krajským soudem v Brně sourozenci Josef (54) a Karel (53) Dubští společně se synem Josefa st. Josefem (24).

Video
Video se připravuje ...

Krajský soud v Brně vynesl rozsudek nad sexuálními otrokáři Josefem D. st., Josefem D. mladším a Karlem D. V úhrnu dostali 30 let vězení. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
16 fotografií