Při veřejném zasedání brněnského soudu zaznělo ve středu svědectví blízké kamarádky znásilněné. Ta při hodinovém výslechu soudcem tvrdila, že Šárka F. si celé znásilnění vymyslela. S boxerem prý souložila dobrovolně a ráda.

„Záviděla své sestře dobrého muže. Byl hodný, všechno jí kupoval, platil. Chtěla se s ním vyspat od začátku. Pak se bála sestry a rodiny, že to na ni praskne. Pochlubila se mi tím pak opakovaně,“ líčila soudu Kateřina D. (21).

Znásilněná žena, která nyní žije v Jičíně, byla podle kamarádky během svého života v Brně dívkou volnějších mravů. „Strašně ráda navštěvovala bar, kam chodili Albánci, a ona se tam prodávala. Byla hysterka, bez poměru s chlapem nikdy dlouho nevydržela,“ líčila svou tehdejší kamarádku svědkyně.

Přátelství žen ale vzalo časem zasvé. „Když jsem byla těhotná, zkoušela to i na mého muže. Ten mi to ale požaloval,“ dodala svědkyně Kateřina. Před soud podle vlastních slov předstoupila, protože je prý přesvědčená o tom, že Plachetka sedí za znásilnění nevinně.

„Šárka mi posílala esemesky, že si to vše vymyslela. A psala o tom i na Facebooku. Že je prý hrozná frajerka. Ona ale kecá. Jsem věřící, nemám ráda lež. A tento pán je nevinný,“ ukázala svědkyně na Plachetku.

Soudce Aleš Novotný během středy vyslechl i další čtyři svědky, vypovídající v Plachetkův prospěch. O tom, zda povolí nový proces, však nerozhodl a jednání odročil na listopad. Olympionikovi, který má z osmiletého trestu odsezeno pět let, tak zůstává naděje.

Co se tehdy stalo?

V roce 2012 podle žalobkyně Plachetka ve svém autě v Brně-Husovicích znásilnil Šárku F., sestru své družky Denisy, s níž vychovával po umělém oplodnění dvojčata.

Plachetka si dodnes stojí za tím, že je nevinný. „Nedopustil jsem se znásilnění. V její výpovědi jsou rozpory. Měl jsem na ní ležet, když přijelo auto, ale ona tvrdila, že ve stejné chvíli jsem se převalil zpět na sedadlo řidiče,“ hájil se před lety u soudu.

I obhájce Plachetku podporoval. Kalhotky údajné oběti prý nebyly poškozené a policisté na nich nenašli ani biologické stopy. Dívka však tvrdila, že je z ní výtržník stáhl násilím.

„Po podaném trestním oznámení obžalovaný vinu nevyvracel, naopak uprchl na Slovensko,“ zdůraznila před pěti lety státní návladní, která navrhovala trest osmi let v nejtvrdším vězení. A soudce jí vyhověl! Bývalý boxer tehdy o zproštění viny žádal marně.

Boxer už vraždil!

Ľudovít Plachetka reprezentoval Česko na olympiádě v roce 1996 v Atlantě, kde se umístil na 9. místě. O rok později se boxer dostal poprvé do křížku se zákonem – a hned tím nejhorším možným způsobem. V létě 1997 zastřelil svoji nastávající tchyni. Za vraždu vyfasoval třináct let vězení. Když si odpykal dvě třetiny trestu, z věznice na Mírově ho v den jeho 35. narozenin podmínečně propustili.

Fotogalerie
7 fotografií