Starosta mířil jako obvykle kolem osmé hodiny do své kanceláře. V budově úřadu u schodiště postávali dva neznámí návštěvníci. „První se slovy ty haj… přiskočil a několikrát mi zasadil ránu pěstí do obličeje a do žeber. Útok byl nečekaný, nemohl jsem se bránit. Jen jsem zavolal na paní účetní, aby přivolala pomoc,“ popsal děsivý zážitek Cunek (SNK pro Křižanovice 2014).

To už bijci vzali nohy na ramena. Starosta i přes bolest běžel do kanceláře, aby zjistil, zda útočníci přijeli autem. „Poznávací značku jsem stačil zapsat a předat policii, která byla velmi rychle na místě,“ dodal první muž Křižanovic, který následně skončil ve vyškovské nemocnici. Vyvázl s modřinami, stěžuje si ale na pískání v uších.

Obec prý nikomu nedluží

Cunek popřel, že by za incidentem stály neuhrazené faktury ze strany obce, jak se okamžitě začalo ve vesnici spekulovat. „Obec ani starosta nedluží žádné firmě, případně kopáčům za výkopové nebo jiné práce. Ty práce, které provedla firma pokládající v obci optické kabely, ještě nejsou vyfakturované a nejsou předmětem sporu mezi obcí a zhotovitelem.“

Popřel také, že by napadení souviselo s jeho vlastní podnikatelskou činností. Společně s dalším zastupitelem Petrem Voňkou jsou jednateli firmy LP Agro. Ta se zabývá chmelařstvím, vinohradnictvím a ovocnářstvím. V roce 2011 firma prosazovala stavbu bioplynové stanice na území Křižanovic, obyvatelé se však postavili proti. Cunek s Voňkou návrh poté stáhli.

Pouhý přestupek?

Díky zapsané poznávací značce policisté našli auto i podezřelé, bližší informace zatím nechtějí sdělit. O krádež na úřadě podle všeho nešlo, přesto mluvčí Alice Musilová nepopřela, že policie prošetřuje, zda oba ranaři nemají na svědomí majetkovou trestnou činnost. „Událost v této chvíli řešíme jako přestupek proti občanskému soužití,“ řekla Musilová.

VIDEO: Vyrušení zloději brutálně napadli starostu Křižanovic.

Fotogalerie
3 fotografie