Hlídky na odpad po narkomanech narážejí při běžných pochůzkách. Šest injekčních stříkaček objevili například ve středu odpoledne v Husovické ulici. Další se ve stejnou dobu povalovaly na Římském náměstí v centru města,“ upozornil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Podle strážníků se přitom nejedná bohužel o nic mimořádného. „Pohozené jehly jsme našli i v úterý. Strážníci na Staré osadě sebrali ze země dvě, stejně jako v líšeňské Molákově ulici. Čtyři kusy se povalovaly v Jedovnické ulici a další stříkačku nalezli strážníci v parku Tišnovka nedaleko Rotalovy ulice. Čtyři jehly se vyskytovaly také v Zábrdovicích,“ udělal výčet Ghanem.

Brněnští městští policisté zmíněný infekční materiál sebrali a nechají ho zlikvidovat. Kvůli četnosti nálezů ale apelují zejména na rodiče malých dětí, aby byli obezřetní. Jehly se totiž podle nich mohou vyskytnout i na dětských hřištích a pískovištích.

VIDEO: Brněnští strážníci čistili rizikové lokality města od použitých injekčních stříkaček a jehel narkomanů.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci čistili rizikové lokality města od použitých injekčních stříkaček a jehel narkomanů. Městská policie Brno