Lubomír Cenek přijel na obecní úřad v pondělí jako obvykle na osmou hodinu ranní. Na pracovišti ale našel dva cizí muže, kteří tu neměli co dělat. "Došlo zřejmě k tomu, že dva muži sem šli pravděpodobně krást a byli vyrušeni. Muže, který je na chodbě oslovil napadli," uvedla pro FTV Prima policejní mluvčí Alice Musilová.

Podle informací televize se snažil starosta zabránit pachatelům v útěku, za což schytal několik ran a zůstal ležet na chodbě.

Pomoc starostovi přivolala pracovnice obecního úřadu, která napadení viděla. Záchranné i policejní jednotky na místo činu dorazily ihned po ohlášení v ranních hodinách.

 

„Do Křižanovic vyjela posádka s lékařem ke zraněnému muži středního věku. Utrpěl lehká poranění břicha a hlavy. Po ošetření jsme ho převezli na vyškovskou chirurgickou ambulanci. Celou dobu byl při vědomí,“ řekla serveru Denik.cz mluvčí krajských záchranářů Hedvika Kropáčková. Po ošetření byl starosta propuštěn, delší hospitalizace naštěstí nebyla nutná.

Podle policie muži nestihli nic na úřadu ukrást a po vyrušení ujeli autem, které na ně čekalo před úřadem. Policie nyní po pachatelích pátrá.