„Je neuvěřitelné, že se něco takového stalo právě jí. Přitom se radovala ze svých dvou šikovných vnuček,“ svěřila se jedna ze sousedek. Místní spekulují o loupežném motivu vraždy, z bytu v centru čtyřtisícového městečka se měly ztratit peníze.

„Co se povídá, byla prý opatrná, cizího by dovnitř nepustila. Věřím, že policie případ brzy objasní,“ poznamenal k tragédii starosta Zbýšova Vratislav Široký. To potvrdil i obyvatel sousedního vchodu. Vždycky jsme ji viděli v okně, pozorovala cvrkot kolem. A když na ni někdo zvonil, vždycky se podívala, kdo přišel.“

Podle informací Blesku našla mrtvou v neděli v poledne jedna z vnuček. První dorazili na místo místní hasiči, kteří okamžitě přivolali záchranku. Veškerá pomoc ale byla už zbytečná. „Co vím, stalo se to už v sobotu,“ řekl starosta. S Marií P. se rodina a veřejnost rozloučí v sobotu 2. září.

Kriminalisté prověřili několik vyšetřovacích verzí, podrobnosti k případu zatím tají. „V současné době vyhodnocují informace, které by policisty mohly dovést k pachateli a jeho usvědčení,“ uvedl stručně mluvčí Bohumil Malášek. 

Fotogalerie
7 fotografií