V pondělí odpoledne padl cizinci do oka nezamčený bicykl na ulici Velká Michalská. Nemeškal, nasedl a rozjel se po Divišově náměstí. Jenže majitel kola (43) právě vycházel z průjezdu a nehodlal se svého majetku jen tak vzdát. Vyběhl na ulici, kde narazil na hlídku strážníků. „Ten chlapík v riflových kalhotách ujíždí na mém kole,“ vykřikl podle svědků.

Poberta získal náskok několika desítek metrů, jenže proti autu strážníků neměl šanci. Vůz mu zkřížil cestu, vzápětí doběhl rozčílený okradený. Celá honička netrvala ani minutu. „Podezřelý se vymlouval, že úplně stejné kolo mu ukradli doma,“ citovala chabou obhajobu zloděje mluvčí městské policie Eva Smutná.

Známá firma

Jenže majitel kola strážníkům řekl, kde bicykl zakoupil, byl ochoten předložit i pokladní doklad na 20 tisíc korun. Nenechavého Slováka si proto převzala republiková policie. „Cizinec nám není neznámý, v červnu ukradl kolo na jiném místě v regionu. V minulosti už skončil za krádeže před soudem,“ shrnula policistka Lenka Drahokoupilová. Nenapravitelnému pobertovi tak hrozí další pobyt za mřížemi.

Na celé jižní Moravě ukradli loni nenechavci celkem 669 jízdních kol. Policii se podařilo objasnit přibližně pětinu nahlášených krádeží. 

VIDEO: Znojemští strážníci se občas nezastaví. Například kvůli rvačkám návštěvníků diskoték v centru města.

Video
Video se připravuje ...

Dva útočníci svého protivníka v centru Znojma nijak nešetřili. Jeden z nich nakonec skončil v policejní cele. Městská policie Znojmo

Fotogalerie
3 fotografie