Když policisté z dálničního oddělení v Podivíně dorazili na místo, ihned pojali podezření, že s řidičem, který vyvázl bez zranění, není něco v pořádku. "Test na alkohol byl negativní, ovšem test na přítomnost jiných návykových látek detekoval požití metamfetaminu. Míru ovlivnění prokáže až odběr tělních tekutin," konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Sedmatřicetiletý šofér nepředložil řidičský průkaz s tím, že jej údajně ztratil na Slovensku. Policisté zato zadrželi hned dvě karty řidiče, ani jedna nebyla na cizincovo jméno. Na místě si vůz převzala majitelka firmy, uložená kauce ve výši 50 tisíc korun byla uhrazena na místě.

Řidič čelí podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Způsobenou škodu policisté předběžně odhadli na 600 tisíc korun.

Kvůli vyproštění kamionu nezbylo než dálnici v místě nehody zcela uzavřít. „Nepříjemné opatření pro řidiče trvalo přibližně půl hodiny,“ podotkl mluvčí. Mezi  25. a 41. kilometrem D2 tak motoristům nezbylo než použít objízdnou trasu po souběžné silnici druhé třídy.

Video: Letos v dubnu se na D2 „vyznamenal“ jiný řidič kamionu. Řídil s více než třemi promile!

Video
Video se připravuje ...

Video, které nepotřebuje komentáře. Tento opilec jel v úterý po dálnici D2 a ohrozil stovky řidičů. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie