Hoch měl ale štěstí, ve Slatině se ho ujala kolemjdoucí žena, která okamžitě zalarmovala strážníka brněnské městské policie. „V jeho doprovodu se pak chlapec dostal na požadovanou adresu,“ uvedl mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Jak strážníci uvádějí, po dětech v Brně pátrají poměrně často. „Před dvěma měsíci se například ztratila holčička (7) na Kraví Hoře. Hledalo jí několik hlídek. Když se ji podařilo najít, vyšlo najevo, že dívka mámě utekla, protože ji nevzala do cukrárny,“ upřesnil Šoba.

Dvě děvčátka (obě 2,5) v květnu pro změnu napadlo, že se maminkám schovají a pak na ně bafnou. Když ale zjistily, že mámy chybí, protože je hledaly, začaly silně plakat. „Zklidnily se až poté, co jeden ze strážníků zavedl řeč na pohádku o ledovém království,“ doplnil mluvčí strážníků.

Pláčem skončila před dvěma měsíci i jízda chlapce (8), který se chtěl otci pochlubit, jak rychle umí na kole jezdit. „Vzdálil se mu ale rychleji, než předpokládal, a pak plakal u cesty, než si ho všimla náhodná cyklistka a pomohla mu,“ upřesnil Šoba.

Děti zaměstnávají brněnské strážníky poměrně často, takto například vyjížděli kvůli holčičce (2,5), která zavřela svou mámu na balkóně.

Video
Video se připravuje ...

Vyděšené matce dcery (2,5) pomohli strážníci zpět do bytu. Dívka ji zavřela v Brně na balkóně. Hynek Zdeněk