Školák František (12) prý kradl doma rodičům valutové úspory a roztáčel je s teenagery v nedalekém Veselí nad Moravou. Když si povedená parta ověřila, že nejde o fámu, ale realitu a dolarů má být v domku, kde hoch bydlel s rodiči, 90 tisíc, plánovala přepad.

Jenže policie, která se o úmyslu pěti kumpánů dozvěděla, zasáhla. Loni v listopadu, čtyři dny před akcí, „loupežníky“ pozatýkala.

Milan D.: Kdepak loupež, jen směna peněz!

Hlava nepovedené loupeže Milan D. se u soudu dušoval, že chtěl jen odkoupit dolary ve výhodném kurzu. „Kdepak loupež, chtěl jsem jen směnit dolary za koruny ve výhodném kurzu jeden za 17 korun. Pak bych na tom dalším prodejem vydělal,“ dušoval se.

Další člen povedené party Jan K. zase tvrdil, že během schůzek jednotlivých aktérů byl pod vlivem drog, a tudíž ani nevěděl, o co se jedná. Nakonec i jemu vidina balíku amerických dolarů učarovala. Přiznal, že se rozhodl pro „soukromou“ návštěvu obydlí. Prohledal však jen kůlnu a nic nenašel. 

Tři nejaktivnější účastníci nepovedené loupeže putovali do vazby, zbylí dva komplicové čelí obžalobě na svobodě. Žalobce žádá pro všechny, byť se jednalo o trestný čin v přípravě, až 12 let vězení.

Video
Video se připravuje ...

Z pěti „lupičů“ z Hodonínska zůstávají ve vazbě tři včetně hlavy gangu Milana D. U Krajského soudu v Brně jim hrozí až 12 let vězení. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
5 fotografií