Lidé v obci se v pondělí bavili jen na jediné téma. „Co vím, jeli v neděli po obědě na Jízdu králů do Hluku, druhá verze hovoří o Luhačovicích. Odbočili u hlavní cesty doprava na Veselí a po pěti stech metrech se srazili v zatáčce s tím klukem,“ popsal poslední okamžiky života svých sousedů muž, který si přál zůstat v anonymitě. Jako každý, kdo se v Tvarožné Lhotě uvolil na smutné téma promluvit.

Soused: Příjemní, společenští lidé

Martin N. za volantem, jeho manželka Jarmila a Zdeněk O. zemřeli prakticky okamžitě po drtivém nárazu. Zdeňkova partnerka Antonie utrpěla vážná zranění, mimo jiné má rozdrcenou páteř. Vrtulník ji dopravil do Fakultní nemocnice v Brně. „Co mám k tomu říct? Byli to příjemní lidé, chodili na společenské akce, důchod si prostě chtěli užít. A během vteřiny jsou pryč,“ neskrýval dojetí soused.

Mladík (23), který zemřel v druhém voze, Renaultu Clio, pocházel ze Strážnice. Údajně odvezl dívku na koupaliště a vracel se od Vnorov domů. „Tu zatáčku znám, při vyšší rychlosti vynáší. Ale jestli to tam přehnal, nebo se něco stalo v druhém autě, to bych spekuloval. Policie to určitě zjistí,“ řekl soused zemřelých manželů.        

 „Všichni se tady známe, na pohřeb půjde celá vesnice. Je to strašná událost, léta se v Tvarožné Lhotě nic podobného nestalo,“ mínila důchodkyně, která tragédii rozebírala s kamarádkami na návsi. Na zemřelé vzpomínají jako na družné a přátelské spoluobčany. Do řeči nebylo ani starostce Martině Bílové. „Stala se pro obec velmi smutná událost. Pochopte, že víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ sdělila Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Místo tragické nehody na silnici č. 55 den poté. Zatáčka je řidiči považována za zrádnou. Zdeněk Matyáš

Policie žádá veřejnost o pomoc  

Kdy se uskuteční pohřeb, nikdo v obci netuší. Policie nařídila soudní pitvu, která by měla napovědět, zda někoho z řidičů nepostihla zdravotní indispozice nebo nebyl ovlivněn návykovou látkou. Kvůli detailnímu zmapování tragické srážky se navíc obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc.

„Hledáme svědky, kteří místem mohli projíždět a vidět situaci krátce před nehodou, možná také způsob jízdy obou vozidel nebo nehodu samotnou. Pomohly by nám i případné záznamy z kamer ve vozidlech,“ apeluje policejní mluvčí Petr Zámečník. Svědectví, která by přispěla k objasnění tragické nehody, přijmou policisté na čísle 974 633 260 nebo tísňové lince 158.   

Fotogalerie
22 fotografií