Asi o největší kousek se pokoušel řidič (58), který usoudil, že hluboko po půlnoci se dopraví do svého 20 kilometrů vzdáleného bydliště. Problém spočíval v tom, že celou noc popíjel. Ujel pouze několik desítek metrů, vzápětí jej zastavila hlídka strážníků.

„Na Dvořákově ulici spatřila muže, který po nejisté chůzi nastoupil do zaparkovaného vozidla, nastartoval a začal odjíždět,“ řekl mluvčí strážníků Petr Hladký. Šofér tvrdil, že se alkoholu ani nedotkl, dechová zkouška ho ale usvědčila ze lži – nadýchal téměř 2,5 promile! Hazardéra si vzápětí převzala přivolaná hlídka republikové policie.

Na techno s pervitinem a kokainem

U dalších pěti řidičů policisté zjistili, že se před jízdou povzbudili marihuanou, pervitinem nebo kokainem. Hříšníci, všichni  ze zahraničí, mířili do obce Výrovice, kde se o víkendu konal hudební festival. „Cizincům jsme uložili pět kaucí v celkové výši 115 tisíc korun, zakázali další jízdu a zabavili řidičské průkazy,“ upozornila policistka Lenka Drahokoupilová.

Výrostek se zpil pod obraz

V samotném Znojmě objevili strážníci po sobotní půlnoci hocha (14), který se stěží držel na nohou. Nadýchal 1,4 promile a putoval do znojemské nemocnice. Jeho rodiče čeká dohra případu na radničním oddělení sociálně právní ochrany dítěte.

V nemocnici s podezřením na otravu alkoholem skončil také opilec bezvládně ležící na rohu Coufalovy a Tyršovy ulice. „Hlídka muže našla ležet na chodníku, nejevil ani sebemenší schopnost chůze,“ poznamenal mluvčí strážníků.

Video: Muž v Brně se zpil pod obraz. Úplně zapomněl, že do ulic vyrazil s malým dítětem!
Video
Video se připravuje ...

Opilý muž ležel v Brně na chodníku. Vedle sebe měl malé dítě. Městská policie Brno