Děti měl týrat v penzionu na Břeclavsku, který provozoval, od října 2015 do května 2016. Bil je rukama i smetákem do celého těla i hlavy, opakovaně zavíral do skladu či sklepa.

Další praktiky popsali v úterý u soudu zaměstnanci penzionu. „Když dívka něco provedla, ostříhal jí vlasy tak, jak se to dělo v koncentráku. Řekla mi, že jí to udělal tatínek,“ uvedla například pokojská. Muž měl takto ztrestat dceru za to, že mu poškrábala lak na autě. Ženě údajně sám potvrdil, že dceru do sklepa zavírá na několik dní i za drobné prohřešky.

V jiném případě se obžalovaný zamkl s dívkou do pokoje, odkud se ozývaly rány a její pláč. Bratr týrané dívky se pokojské svěřil, že »ji tam tatínek držel a tloukl jí hlavou do zdi«. Podle zaměstnankyně penzionu muž jednoznačně preferoval syna, „Dívka pro něj nic neznamenala," řekla soudu.

Svědectví o drsné výchově dětí podala i uklízečka. Ta potvrdila, že otec dívce za trest vyholil hlavu a zavřel ji do sklepa. Její bratr se ženě údajně svěřil, že dívka strávila ve sklepě celý týden a tři dny nedostala najíst.

Eugene S. označil svědectví žen za přehánění. Pokojská podle něj v penzionu kradla peníze i věci. Nikdy s ní prý neměl důvěrný vztah, takže neměl důvod jí o údajném zavírání dívky do sklepa říci. „Měli jsme spolu špatné vztahy," prohlásil Eugene S.

Děti zachránila prodavačka

Na případ upozornila prodavačka ze supermarketu, kam muž jezdil s dětmi nakupovat. „Děti byly sem tam ušmudlané, dívka byla plachá," uvedla doslova. Když se její matka ptala zavřeného hocha v autě na parkovišti, kde má sestru, řekl jí, že je tři dny zavřená ve sklepě. Ještě ten den žena zavolala sociální pracovníky, následně se vyšetřování ujala policie.

Ta našla podle obžaloby v počítači Eugena S. navíc tisíce erotických fotografií a také videí s mladými chlapci. Ten to označil za vykonstruované. Za týrání svěřené osoby, zbavení osobní svobody, ohrožování mravní výchovy dítěte a z nakládání s dětskou pornografií mu hrozí až 12 let vězení. Soud bude pokračovat v červenci.