Když strážníci na místo přijeli, vypadalo to nejdříve na rozumnou domluvu. Podnik navíc opouštěli poslední hosté, takže nebyl důvod k rozmíškám. Jenže barman poté, co hudbu ztlumil a měl předložit hlídce doklady, se nepochopitelně »rozjel«. Za téma své frustrace si vybral zákaz kouření, politiku a další věci, které strážníci nemohli nijak ovlivnit. A výměna názorů nabírala na obrátkách.

„Muž pokračoval velmi vulgárními nadávkami, jednomu ze strážníků opakovaně sahal na uniformu, a nakonec se před ním rozmáchl rukama. U toho prohlásil, že jednoho policistu již zbil a strážník je další na řadě,“ popsal eskalaci situace mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Muž zákona si ovšem nenechal výpady rozzlobeného barman líbit a bránil se  hmaty a chvaty. Agresor poté, co se ocitl na zemi, zkrotl. I tak mu však hrozí až dvacetitisícová pokuta za přestupek proti občanskému soužití.

Majitel v šoku: Zaskakoval brigádník, nechápu to!

Navíc přidělal vrásky na čele provozovateli, který hospůdku otevřel teprve před několika týdny. „Slyším to až od vás, chci zjistit, co se tam odehrálo. Šlo o brigádníka, který zaskakoval. Jestli situaci nezvládl a tohle provedl, skončil. Chceme rozjet solidní podnik, a nikoliv začínat s problémy,“ řekl Blesku provozovatel Karel Koubek.  

Ten se bude muset podle všeho kvůli zkratu brigádníka i tak zodpovídat před komisí městského úřadu z podezření, že hudba z podniku rušila v brzkých ranních hodinách noční klid.  

VIDEO: Podívejte se, jak si brněnští strážníci poradili se rvačkou bezdomovců u hlavního nádraží!

Video
Video se připravuje ...

Masivnímu útoku bezdomovců čelili ve čtvrtek večer brněnští strážníci u hlavního nádraží. Městská policie Brno