Desítky policistů budou v pondělí v terénu opět pátrat po pohřešované dvaačtyřicetileté Pavle Zálešákové z Nechvalína na Hodonínsku. Informoval o tom policejní mluvčí Petr Zámečník. Žena zmizela na konci března, kriminalisté nevylučují, že se mohla stát obětí trestného činu. Její manžel krátce po jejím zmizení spáchal sebevraždu.

Zálešákovou naposledy viděli v pátek 24. března v místě jejího bydliště. Policie už dříve uvedla, že žena doma nechala své dvě děti a bez jakýchkoliv náznaků nebo indicií o svém odchodu zmizela. Zanechala jen vzkaz, že odchází.

Proběhlo už několik pátracích akcí, ale bez výsledku,“ uvedl Zámečník. Policisté už dříve nasadili psovody, jezdce na koních, po ženě několikrát pátral i vrtulník, zapojili se i hasiči. Policie podle Zámečníka nemá ani žádný poznatek o tom, že by se žena mohla někde ukrývat.

„Ale nemůžeme to vyloučit, dokud je pátrání aktivní a dokud ji nenajdeme. Není už ale příliš pravděpodobné, že by byla někde živá a že by se ani svým dětem neozvala. Takže se to spíš kloní na tu druhou stranu,“ řekl Zámečník.

Manžel ženy dva dny po jejím zmizení spáchal sebevraždu, vstoupil do kolejiště pod projíždějící vlak. O děti se podle posledních informací starají rodinní příslušníci.

Video
Video se připravuje ...

Policisté z pořádkové jednotky pročesávali les u Sobůlek, jejich jízdní kolegové mezitím projížděli oblast mezi obcemi Bukovany a Bohuslavice. Hynek Zdeněk

Pohřešovaná žena je asi 165 centimetrů vysoká, střední postavy, má plavé vlnité vlasy. Jakékoliv informace o pohybu či pobytu ženy policie přivítá na tísňové telefonní lince 158.

 

Fotogalerie
19 fotografií