Muž maskovaný šátkem a kapucí přepadl v pátek sázkovou kancelář v ulici Kuřimská, odkud si odnášel získanou tržbu. Daleko se ale nedostal, doběhl jen do vedlejší ulice, kde si ho už všimli přijíždějící policisté.

„Muž se na Palackého třídě schoval za zaparkovanou dodávku. Policisté ho proto vyzvali, aby vyšel ven. Při další kontrole zjistili, že má v batohu šátek a mikinu s kapucí, kterou se měl maskovat. Měl u sebe i finanční hotovost a ke svému činu se hlídce vzápětí doznal,“ uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

Případ si následně převzali kriminalisté z 1. oddělení, kteří zjistili, že muž má na svědomí ještě dvě nedávná přepadení. „Obdobným způsobem si odnesl peníze z trafiky na Palackého třídě a ze sázkové kanceláře na Minské. Celkem si přišel na více než čtyřicet tisíc korun,“ upřesnila Cejnková.

Lupič se podle policie dopustil v minulosti zpronevěry a má stále nesplacený dluh. Loupežemi se rozhodl situaci řešit. Skončil ve vazební věznici a za zvlášť závažný zločin loupež mu nyní hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

VIDEO: Zatímco brněnský lupič používal k zastrašení obsluhy nůž, jiný lupič si pomáhal k penězům plastovou pistolí.