„Ve středu jsme s pomocí speciálně vycvičeného psa prohledali zahradu u domu, ve kterém žena donedávna bydlela. Pátrání ale skončilo s negativním výsledkem. Stále tak zůstávají v platnosti obě vyšetřovací verze, že žena z domu odešla a někde se skrývá a že bohužel již nežije,“ vysvětlila mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová.

O děti pohřešované ženy (16 a 11) se stará babička Marie Šprtová. „Pomáhá mi přitom sestra Pavly, která zůstala bezdětná a obě děti má ráda,“ uvedla pro Blesk Šprtová.

Situaci neberou na lehkou váhu ani úředníci. „Zájem dětí je vždy pro nás prioritní, proto do případu ihned vstoupil orgán sociálně právní ochrany dětí, který situaci řeší. Variant se nabízí ale hned několik,“ vysvětlil vedoucí odboru sociálních věcí městského úřadu v Kyjově Jaroslav Řihánek.

Notáři zatím mohli zahájit dědické řízení pouze po otci Jaroslavovi (44), který spáchal sebevraždu dva dny po zmizení své ženy. „U pohřešované matky je situace složitější. Prohlášení za mrtvého je totiž možné až po pěti letech,“ vysvětlila notářská tajemnice z Brna Soňa Dobi.

Video
Video se připravuje ...

Marie Šprtová, matka pohřešované Pavly Zálešákové (42), vyzývá svou dceru, aby se vrátila ke svým dětem, jestli je ještě naživu. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
18 fotografií