Hrozil mu totiž pád na silnici č.462, která spojuje Žabovřesky s Královým Polem. Pod místem nehody v té chvíli jela v obou směrech řada automobilů! „Pokud by zábradlí prorazil, následoval by pád do hloubky. Nedokážu to odhadnout přesně, ale určitě je to pět a více metrů,“ řekl Blesku mluvčí hasičů David Jirouš.

Řidič to přehnal s rychlostí

Šofér reagoval na událost nepochopitelně, z místa se okamžitě „vypařil“. Nezajímal ho ani osud spolujezdkyně (19), která se záhy dočkala příjezdu policistů a hasičů. „Řidič vyjel z tunelu, křižovatku ve tvaru T projel prakticky rovně. Na vině je zřejmě vyšší rychlost jízdy, než je v úseku povolená,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté spolujezdkyni vyslechli, po řidiči-uprchlíkovi pátrají. Škoda na mostní konstrukci a škodovce je 100 tisíc korun. "Uvítáme informace řidičů, kteří by k okolnostem nehody mohli podat svědectví. Využít mohou tísňové linky 158," dodal Šváb. 

Práci měli hasiči a zaměstnanci Brněnských komunikací. S pomocí navijáku pošramocené zábradlí narovnali a provizorně zabezpečili.

Video: Předjíždění policejního auta skončilo havárií!
Video
Video se připravuje ...

Video: Předjíždění policejního auta skončilo havárií youtube

Fotogalerie
7 fotografií