Třicetiletého bezdomovce krátce po incidentu objevili strážníci. Video, které natočili kvůli zdokumentování neobvyklého případu, nepostrádá absurdní momenty. Například, když se strážník ptá, jak to celé bylo? „Šel jsem reklamovat vaginu,“ odvětí na rukou potetovaný muž, vybalí předmět doličný z batohu a začne překvapeným strážcům zákona vysvětlovat, v čem je zádrhel.

Za vším hledej erotiku

„To je už druhá neuznaná reklamačka. Podívejte, to tady udělali nožem, vidíte to? To je výrobní kaz,“ podstrkuje erotickou pomůcku před kameru. „Já na to nejsem odbornice,“ opáčí strážníkova kolegyně. Na dotaz, proč kvůli tomu plival na mladou maminku s děti, bezdomovec dál vede svou. Za vším hledej nefunkční erotickou pomůcku. „Ta paní ale za tu vaginu snad nemůže,“ říká strážník.

Video
Video se připravuje ...

Bezdomovec na videu brněnské městské policie stále vede svou. Neuspěl s reklamací erotické pomůcky, proto v rozčílení plival po kolemjdoucích. Městská policie Brno

A málem dojde i na plivání. Strážníci muže ale ubezpečují, že rekonstrukce činu není nutná. „Já měl mononukleózu jater, žloutenku,“ říká bezdomovec v absurdní scéně v centru Brna na dotaz policistů, jakými trpí nemocemi.

Nejspíš jen přestupek

Státní policie muže později převezla k rozboru krve, nyní se čeká na výsledky kontrolního odběru. Podle všeho půjde jen o přestupek proti občanskému soužití. A co poplivaní Brňané, které v uplynulém roce vystrašila epidemie žloutenky typu A? „Podle popisu události to není příjemná situace. Pokud ale postižení nezaznamenají zdravotní obtíže, nepropadala bych panice. Rozhodující budou výsledky zdravotního vyšetření muže,“ reagovala Radka Boháčová z Krajské hygienické stanice v Brně.