Fotky pocházejí z masopustní veselice konané 25. února. Pavla na nich s tácem chlebíčků vítá průvod maškar. Pár metrů před ní z domu vychází také její manžel Jaroslav s lahví kořalky.

Oba se na fotkách usmívají a své partnerské problémy nechávají za zavřenými dveřmi. Že je Jaroslavovi žena nevěrná, v obci nikdo nevěděl. Podváděný manžel o tom řekl až o tři týdny později své tchyni. „Telefonoval mi, že má Pavla chlapa a že tam nastražil někde kameru a že ta kamera toho chlapa natočila,“ přiznala matka pohřešované v televizi Prima.

Pak už události nabraly rychlý spád. V pátek 24. března dopoledne nechala žena doma vzkaz, že odchází, aby si vše rozmyslela. Mobil zůstal na stole, vzala si jen 10 tisíc, občanku, kartičku pojišťovny a zmizela beze stopy. Dva dny po jejím zmizení pak její manžel skočil pod vlak. V dopisu na rozloučenou napsal, že bez své ženy nedokáže žít.

Video
Video se připravuje ...

Marie Šprtová, matka pohřešované Pavly Zálešákové (42), vyzývá svou dceru, aby se vrátila ke svým dětem, jestli je ještě naživu. Hynek Zdeněk

Dvě zoufalé děti, Jarda (16) a Barborka (11), a desítky přátel se s ním naposledy rozloučily v úterý. Přítomno bylo i několik policistů v civilu. Všichni věřili, že se Pavla na pohřbu objeví, čekali ale marně. Píseň Věry Špinarové »Jednou se vrátíš« tak krematoriem zněla jen jako tklivá výzva.

Nikdo stále neví, co se ženě mohlo stát. Naděje, že se jen po manželově smrti bojí vrátit domů, každým dnem klesá. Policisté bohužel pracují i s verzí, že se stala obětí trestného činu nebo také spáchala sebevraždu. Nadále ji ale intenzivně hledají. „Mohu potvrdit, že jsme po pohřešované ženě v pondělí pátrali v okolí Lovčic. Žádnou novou informaci ale k případu nemůžu v tuhle chvíli poskytnout,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Video
Video se připravuje ...

S tragicky zemřelým Jaroslavem Zálešákem (†44) se v Kyjově přišly rozloučit stovky přátel a příbuzných. Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
21 fotografií