Králem opilců se stal cyklista (42), jehož styl jízdy zaujal snad všechny, kteří jej míjeli. Balancoval, stěží držel rovnováhu. I proto některý z řidičů raději zavolal na tísňovou linku.

„Třikrát ho údajně málem srazilo auto. Hlídka cyklistu zastihla na silnici, která vede do Načeratic. Dokonce když se k němu blížila, spatřila, jak z kola spadl na bok,“ popsal hazardérovu cestu domů mluvčí znojemských strážníků Petr Hladký. Jezdec měl očividně dost, proto se raději usadil na krajnici. Přivolaní státní policisté mu dali dýchnout a výsledek předčil očekávání – 2,92 promile. 

S půl promile a na červenou!

Další výtečník (25) tentokrát v autě nadýchal jen půl promile, zato prosvištěl v centru Znojma na červenou. Na místě přišel o řidičák stejně jako další tři opilci. „Ve všech třech případech řidiči nadýchali přes jedno promile,“ poznamenala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Projížděl se potmě na skateboardu

Korunu nejrůznějším hazardérům ve Znojmě nasadil v neděli v noci na Přímětické ulici mladý vyznavač »pojízdného prkýnka«. Ačkoliv na silnici neměl co pohledávat, v klidu se projížděl zcela neosvětlený v jízdních pruzích. Strážníci vše řešili domluvou a mírnou pokutou 200 korun.

Ani chodec nezklamal

Chodcům ve Znojmě »zachránil« čest sedmnáctiletý mladík, kterého našli strážníci ležet na ulici Marušky Kudeříkové. „Mladík se pozvracel, z jeho úst sice vycházela slova, ale nebylo jim rozumět. V dechu mu strážníci naměřili přes 1,3 promile alkoholu,“ řekl mluvčí strážníků.

Hoch putoval do nemocnice, k jeho rodičům pak informace, že celou událost bude řešit oddělení sociálně právní ochrany dětí na zdejší radnici.

Video: Takhle alkohol zatočil s mužem v Brně. Zůstal ležet na chodníku, malé dítě vedle sebe.

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž ležel v Brně na chodníku. Vedle sebe měl malé dítě. Městská policie Brno