Ve středu ve večerních hodinách proběhla domovní prohlídka rodinného domu, kde pohřešovaná žena bydlela, nepřinesla ale kladný výsledek. Od dnešního dne se proto zaměříme na technický způsob pátrání,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Policisté vedou pátrání ve dvou liniích. „Prověřujeme, zda žena odešla z domu sama a ukrývá se na utajeném místě, nebo jestli se stala obětí násilné trestné činnosti,“ vysvětlil Zámečník a potvrdil, že manžel pohřešované ženy skutečně v neděli večer spáchal sebevraždu tím, že vstoupil do kolejiště pod projíždějící vlak.

Podle mluvčího policie k úspěchu zatím nevedlo nasazení desítek policistů, které pročesávaly les, ani vrtulníku s termovizí. „Zmapoval rozsáhlou oblast. Na stopu nás ale nijak nenavedl,“ přiznal Zámečník.

Podle policie jak pohřešovaná žena, tak následně i manžel, nechali písemný vzkaz. „Nic bližšího z nich ale nenaznačuje, co se mohlo stát s Pavlou Zálešákovou,“ přiznal mluvčí policie.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají ve Ždánickém lese poblíž Nechvalína po Pavle Zálešákové (42). Odešla z domu v pátek bez bližšího vysvětlení. Hynek Zdeněk