Policejní zátah v rodinném domku v Předklášteří u Tiškova nepřinesl nic, co by policisté už nevěděli. „Drogu tady vyráběli od začátku loňského roku, vařili ji vždy jednou týdně. Nejprve tak činil pouze zadržený muž, později do tajů výroby zasvětil i svou dnes už expřítelkyni,“ řekl Blesku policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pravidelná týdenní směna přinesla dvojici na scestí vždy několik gramů pervitinu. S odbytem neměli s ohledem na stálou klientelu problémy. „Zbytek pak použili pro svou potřebu,“ dodal Malášek. Suroviny pro vaření »perníku« sháněli po okolních lékárnách.

Zátah v domku odhalil vězně na útěku

Policejní zátah objevil ve stavení i hosta v podobě nového přítele ženy. Pětatřicetiletý podnájemník je ovšem pro kriminalisty známou tváří, před časem měl totiž nastoupit do vězení.

Povedenou dvojici čeká stíhání pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy s hrozbou až pěti let v chládku. Pokud ovšem soud uzná, že šlo o organizovanou činnost, vznáší se nad oběma exmilenci až deset let vězení.