Valeriy teď - po půlroční vazbě - stojí před brněnským soudem. Je obžalovaný ze znásilnění, svádění k pohlavnímu styku, vydírání a neoprávněného přístupu k počítačovému systému. Hrozí mu 12 let kriminálu! „Dívky lžou, žádnou jsem nikdy neznásilnil,“ brání se vousatý »Casanova«. Jeho verzi přisvědčuje i jedna ze znalkyň.

„Dívka se seznámila s obžalovaným ve svých dvaceti letech. Jednu dobu se do něj zamilovala, i přes velký věkový rozdíl jí imponovala jeho zkušenost i majetek. Pak si uvědomila, že vztah nemá perspektivu, snažila se ho ukončit. Dnes má k němu negativní vztah a bojí se ho,“ vykreslila pozadí vztahu psycholožka.

A co víc. Starší z tanečnic pak zřejmě přemluvila mladší kamarádku, aby románek s Rusem také napráskala jako znásilnění. „Jaké je to znásilnění, když jsme spolu byli s měsíčními přestávkami čtyřikrát v hotelu a mezitím si psali zamilované esemesky se srdíčky?,“ hájil se muž. Podle něj jsou navzdory mládí slečny velmi protřelé. Jednu z nich obvinil z toho, že za zkoušky na univerzitě občas platila sexem. Druhá z nich prý měla sexuální zkušenosti v patnácti letech.