Přivolanému lékaři nezbylo než konstatovat smrt. Trakční vedení v místě bylo pod napětím 25 tisíc voltů," řekl Blesku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místo vyrazila výjezdová skupina kriminalistů, aby objasnila, jak a proč k úmrtí došlo. „Muž se měl pohybovat u tratě sám. Pracujeme s verzemi nešťastné náhody nebo sebevraždy,“ konstatovala policejní mluvčí Kamila Haraštová. Událost si vyžádala krátkodobé přerušení provozu. Po jeho obnovení projížděly vlaky po obou kolejích sníženou rychlostí. Od 12.40 vlaky jezdily bez omezení.

Policie se obrátila na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění totožnosti zemřelého. "Muž byl zřejmě ve věku od 30 do 35 let,  s knírkem a bradkou. Na sobě měl černé zimní boty, pracovní blůzu a kabát s kapucí tzv. vaťák. Na hlavě měl obyčejnou černou čepici bez nápisů," uvedla mluvčí.

Podle svědků si přinesl čtyřmetrovou ohnutou tyč. Od občanů uvítáme jakoukoliv informaci, která by vedla k ztotožnění zemřelého či k jeho pohybu před tragickou událostí. S poznatky se může veřejnost  obrátit na jakoukoliv služebnu či tísňovou linku 158," dodala policejní mluvčí.

Policisté rovněž oslovili obecní úřady v okolí tragické událsti s dotazem, zda se nejedná o jejich obyvatele.