Před obchodní galerií pak zastavil dva o málo starší kluky (14, 15), vytáhl zbraň a mladšího z nich pod pohrůžkou zabití nutil, ať zbije svého kamaráda. Šokovaný mladík v obavách o svůj život tak skutečně udělal.

Procházející zákazníci se tak dočkali neuvěřitelné scénky dvou vzájemně se hlava nehlava bijících chlapců. To už se ovšem vzpamatoval korzující zaměstnanec bezpečností služby a vytočil tísňovou linku městské policie. Hlídka okamžitě po příjezdu začala teenagera s pistolí pronásledovat. Honička trvala jen několik vteřin.

„Po několika metrech hocha hlídka dohnala a zastavila za použití donucovacích prostředků. Strážníci u něj skutečně našli plynovou pistoli s plně nabitým zásobníkem, jednalo se o věrnou kopii pistole Glock 17,“ potvrdil vážnost situace mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Strážníky čekalo překvapení: výrostek má 13!

Zkušené policisty ovšem na závěr zásahu čekalo překvapení. Z výrostka vypadlo, že je mu teprve třináct let, což si záhy ověřili i státní policisté. Hlavní aktér putoval i se svou zbraní na služebnu, kde musel mnohé vysvětlit. A protože je nezletilý, nepříjemnosti čekají především jeho rodiče.  

Video
Video se připravuje ...

Šílené! Školák (13) vytáhl pistoli. Vrstevníka nutil, ať zbije kamaráda. MP Brno