Krkavčí mladou matku obvinili z vraždy už v půli listopadu, ale museli počkat na výsledky pitvy. Ty v polovině prosince potvrdily, že dítě zemřelo násilnou smrtí. Informace o případu ale policie pustila až nyní. Podle dřívějších zpráv mělo být miminko navíc dlouhodobě týrané a v bytě mohlo ležet mrtvé i několik dní.

„Vyšetřujeme úmrtí pětiměsíčního dítěte v Brně, byla nařízená soudní pitva. Při ní se zjistilo, že dítě zemřelo násilnou smrtí. V současné době nelze poskytnout žádné konkrétnější informace," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Případ se nadále šetří.

Vražda se podle informací Blesku odehrála v jednom z bytů ve Staňkově ulici v Králově Poli. Ulice je místními úřady považována za klidnou. Kromě rodinných domů v ní sídlí Armáda spásy nebo azylový domov pro sociálně slabé matky s dětmi v tísni.

Policejní vyšetřovatelé se přiklonili k názoru, že děťátko zavraždila jeho mladá matka. Z informací Blesku vyplývá, že před smrtí kojence údajně dlouhodobě fyzicky týrala. Smrtelný měl být pro chlapečka silný úder.

Detektivové prověřovali i ženina partnera a zjišťovali, zda by mohl být do vraždy zapleten nebo mohl o týrání dítěte vědět. Pokud se u soudu prokáže, že skutečně vraždila matka, hrozí jí až výjimečný trest vězení.

Čtyři matky-vražednice zabily osm dětí!

Čtyři matky z jižní Moravy v krátké době za sebou zavraždily osm vlastních dětí! Ve Vacenovicích na Hodonínsku v listopadu zabila mladistvá matka (17) svou dcerku (1,5). Smrt dítěte se zprvu snažila svést na očkování, ve vsi dokonce uspořádali sousedé pohřební sbírku. Žena je v psychiatrické péči a čeká na soud. Spekuluje se, že se zabitím dcerky mstila partnerovi.

Hned tři novorozence má na svědomí Anna Dusíková (26) z Dolních Dunajovic. Na její bestiální vraždy se přišlo vloni v zimě. Na zabití dětí použila mimo jiné tkaničky od bot nebo pytel na psí granule. Soud ji poslal na 24 let do vězení.

Další tři vlastní děti sprovodila vlastní rukou ze světa Michaela Hartmanová (33). Ve Vlasaticích v roce 2012 tajně porodila a udusila dvojčata, o rok později stejně zavraždila novorozené děvčátko. Soud ji poslal za mříže na 22 let.

Fotogalerie
1 fotografie