Velkopanský příjezd se nelíbil ženě z ostrahy. Řidiče požádala, aby přeparkoval. Jenže se se zlou potázala. Muž si neobvyklou situaci očividně užíval. Když konverzace nabrala grády, přidal pár peprných slov a začal se s ostrahou postrkovat. A auto na chodníku si bez ustání zvěčňoval mobilem.

Když se objevila se zapnutými majáky přivolaná hlídka, provokatér v klidu usedl za volant a začal ujíždět. S policisty v zádech prolétl Hrnčířskou a Bayerovou ulicí. Kličkoval, najížděl do protisměru a prudce brzdil. V Kotlářské v křižovatce bez mrknutí oka prosvištěl na červenou.

Honička jak vystřižená z filmu s Belmondem skončila v jednosměrce v Botanické ulici, kde se „uprchlík“ ocitl v sevření dvou služebních vozů. „Z auta muž vystoupil až pod hrozbou namířené služební zbraně,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jenže šofér si chtěl svou akci vychutnat až do konce. V debatě na chodníku zcela vážně tvrdil, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly. „Až bude dělat každý, co má podle zákonů, tak za 10 let nebude jediný trestný čin,“ vysvětoval strážníkům při kontrole dokladů se zcela vážnou tváři. A vše zakončil slovy: „Chlapi, ale dobrá honička, ne?“

I když testy na drogy a alkohol zůstaly negativní, svérázný rozumbrada má zaděláno na problém. Honička po Brně putuje k republikové policii, ve vzduchu je podezření z trestného činu.