„Jihomoravští kriminalisté vyšetřují případ úmrtí pětiměsíčního dítěte. Vzhledem k zjištěným skutečnostem a výsledků nařízené soudní pitvy dítě zemřelo násilnou smrtí,“ uvedla pro Krimi zprávy FTV Prima policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Z výsledků pitvy vyplývá, že bylo děťátko týrané a zemřelo poté, co ho kdosi silně udeřil.

„Tento případ kriminalisté vyšetřují jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ potvrdila policejní mluvčí. Z důvodu probíhajícího vyšetřování zatím policie nemůže zveřejnit detaily případu, ovšem jedna z verzí údajně pracuje s tím, že miminko připravila o život jeho mladá matka. Kdyby se teorie potvrdila, mohl by jí u soudu hrozit až výjimečný trest. Kriminalisté rovněž prošetřují ženina partnera, který by mohl být nějak zapleten či o týrání a vraždě vědět.

K nálezu děťátka došlo podle dostupných informací v jednom z bytů ve Staňkově ulici v Králově Poli. Ta je místními úřady považována za klidnou. Kromě rodinných domů v ní sídlí Armáda spásy nebo azylový domov pro sociálně slabé matky s dětmi v tísni. U zásahu, během kterého byla mrtvolka dítěte nalezena, údajně nebyla přítomná záchranná služba. Z toho lze usuzovat, že tělíčko mohlo v bytě být už delší dobu.

Otřesná vražda je přitom již druhým takovým případem na jižní Moravě. Ve Vacenovicích na Hodonínsku nedávno svou dcerku Elišku (1,5) zabila její matka (17) a snažila se smrt holčičky svést na očkování.